Hoe

Hoe gaan we te werk
De aanmelding

Een kind of jongere kan telefonisch bij ons worden aangemeld. We plannen tijdens dit gesprek een vrijblijvende intake. Degene die aanmeldt kan aangeven waar de intake kan plaatsvinden, bij jullie thuis of bijvoorbeeld op school. Ons advies? Doe het intakegesprek op de plek waar de begeleiding plaatsvindt, dan kunnen we ook de omgeving meenemen in het zoeken van een passende begeleider. Niets is zo onhandig als een begeleider met hooikoorts op een boerderij!

Zoeken van een passende begeleider

Na het intakegesprek gaan wij op zoek naar een passende begeleider. Juist daarom is het belangrijk om tijdens het intakegesprek naast informatie over de hulpvraag ook te horen wat voor type het beste bij het kind en de omgeving past. En weet je wat leuk is? We kijken zelfs naar interesses en hobby’s. Dus schroom vooral niet om aan te geven dat je sportief of juist creatief bent. We hebben zo’n grote groep begeleiders, er is altijd wel iemand die aansluit bij jouw wens.

Kennismaking met de begeleider

Zodra er een passende begeleider is gevonden (we rekenen hiervoor gemiddeld twee weken) plannen we een kennismaking. De begeleider komt kennismaken. Klikt het? Dan kunnen jullie gelijk samen een eerste afspraak inplannen. Toch geen match? Geen zorgen. Zoeken we gewoon verder! Wel leuk om te weten dat dit bijna nooit gebeurt.

Start en verloop van de begeleiding

In de eerste periode stellen we samen met het kind, de begeleider en onze gezinscoördinator een doelenplan op. Tijdens de begeleiding werken we aan deze doelen. Regelmatig checken we of we nog op het goede pad zitten. Als het nodig is stellen we de doelen wat bij. Hiervoor is de gedragswetenschapper betrokken. Wij noemen dit een gezinscoördinator. De gezinscoördinator is het vaste aanspreekpunt voor begeleiders, het gezin en andere betrokkenen. De gezinscoördinator schuift ook aan bij evaluaties, gesprekken met de gemeente of bijvoorbeeld een gesprek op school.

De betaling

Begeleiding vanuit Team050 wordt in de meeste gevallen vergoed. Vanuit de gemeente, vanuit school maar ook particulier kun je Team050 inzetten. Wil of heb je een indicatie zodat de begeleiding vanuit Team050 vergoed wordt? Dan staat hieronder per regio aangegeven wat belangrijk is.

Gemeente Groningen

Tot je 18e levensjaar bieden we in samenwerking met de gemeente Groningen TOM aan. Hier lees je meer over TOM. Word je tijdens het begeleidingstraject 18? Dan kan je met een verwijzing van de gemeente nog steeds begeleiding krijgen bij Team050. Daarnaast kan je de begeleiding natuurlijk altijd particulier of in PGB vergoeden.

Provincie Groningen

Woon je niet in de stad maar in de provincie Groningen? Dan kunnen we begeleiding bieden tot 18 jaar. Vanuit ZIN of PGB (met een indicatie vanuit jouw gemeente). Ben je ouder dan 18 maar zou je wel graag onze begeleiding willen (blijven) ontvangen? In overleg kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen. Ook particulier of vanuit PGB kun je ons inzetten.

Provincie Friesland

In Friesland begeleiden we tot 18 jaar. Dit kan op basis van ZIN of PGB met een indicatie vanuit de gemeente. Daarnaast kan de begeleiding ook particulier worden vergoed.