Team050 Op Maat (TOM)

Bij TOM bieden we een uitgebreider aanbod naast de individuele begeleiding, zoals jullie deze van ons gewend zijn. Dit aanbod bestaat uit verschillende onderdelen, die hieronder zijn terug te vinden. TOM is bedoeld voor kinderen en jongeren tot achttien jaar in de Gemeente Groningen. TOM is ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Groningen en Stichting WIJ.

Groepsbegeleiding en (individuele) trainingen

Bij deze vorm van begeleiding koppelen we kinderen en jongeren met dezelfde hulpvragen aan elkaar voor groepsbegeleiding of een training. Hierbij kan gedacht worden aan een Rots & Water training of groepsbegeleiding bij het plannen en structureren van dagelijkse en/of schoolse taken. Daarnaast gaan we door met Club050 en het digitaal aanbieden van mindfulness oefeningen. Verder zijn we bezig met het inventariseren van de mogelijkheden voor wandelcoaching en gaan we een faalangsttraining aanbieden.

Hebben jullie kinderen en jongeren met dezelfde hulpvraag in jouw wijk? Met jullie hulp kunnen we hen aan elkaar koppelen en het collectieve aanbod verzorgen. Hierbij geldt: collectief waar kan, individueel waar nodig! Dit aanvullende aanbod kan indien gewenst ook in individuele vorm worden aangeboden.

In de regio’s in de Gemeente Groningen is al veel aanbod beschikbaar. TOM zet zich in om gebruik te maken van het aanbod dat er al is en een verbinding te maken met de wijk, door bijvoorbeeld contact te leggen met sportclubs en andere voorzieningen.

Actueel TOM aanbod

Klik hier voor meer informatie over onderstaand aanbod.

  • Plan ‘m Raak!
  • Achttien, en dan?
  • Ik kies!
  • Rots en Water training
  • Trots!
  • Blokje om
  • Lekker in je vel!
Benieuwd wat TOM kan betekenen?

TOM heeft in iedere regio een ambassadeur aangesteld, waar je terecht kunt met al je vragen, ideeën en aanmeldingen voor ons nieuwe aanbod. Zo heb je te allen tijde te maken met een vast gezicht, waardoor de lijnen binnen jouw regio kort zijn. Benieuwd wie ambassadeur in jouw wijk is? Onderstaand vind je de contactgegevens. Na een telefonische aanmelding plannen we een intakegesprek bij het gezin thuis. Tijdens het intakegesprek gaan we samen met jou en het gezin kijken welke invulling het best passend is voor het kind of de jongere. Concreet zou dit kunnen betekenen dat een jeugdige een deel individuele begeleiding ontvangt en daarnaast een training of een collectief aanbod gaat volgen. Ben je WIJ medewerker en benieuwd naar onze procedure? Download onze flyer!

En daarna dan?

Tijdens de begeleiding willen we zoveel mogelijk samenwerken met belangrijke personen van de jeugdige. Graag willen we deze personen meer en meer inzetten, zodat wij op den duur kunnen afbouwen, maar de jeugdige en het gezin wel iemand hebben om op terug te vallen. Daarnaast ontvangt het gezin een strippenkaart. Met deze kaart kunnen zij nog een aantal keer een beroep doen op een begeleidingsmoment vanuit Team050. Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden in het geval dat aangeleerde vaardigheden – na afronding van TOM – nog net even extra aandacht nodig hebben om het zelfstandig weer te kunnen oppakken.

Tot slot

Team050 en TOM leren graag! Zie jij kansen om dingen anders te organiseren of heb je tips? Laat het weten aan onze gezinscoördinator of de TOM ambassadeur in jouw wijk en wie weet zie jij jouw tip, idee of kans gauw terug in ons aanbod.

Productcode

45T50

Selwerd – Hoogkerk – Vinkhuizen

Tjalling Ozinga
Gedragswetenschapper

t.ozinga@team050.nl

0651000140

Oosterparkwijk – Korrewegwijk – Schilderswijk/centrum

Josien Keizer
Gedragswetenschapper

j.keizer@team050.nl

0611051400

Corpus den Hoorn – Rivierenbuurt – De Wijert – Haren

Nina Boersma
Gedragswetenschapper

n.boersma@team050.nl

0627884645

Lewenborg – Beijum – Ten Boer

Linde van Tol
Gedragswetenschapper

l.vantol@team050.nl

0650007776

Projectleider TOM

Nienke Kuiper
Directeur

n.kuiper@team050.nl

0623453989