Team050 University

Logo

Jawel! We trappen 2024 af met een nieuwe Team050 University. Op 26, 27 en 28 februari is ons kantoor aan de Lubeckweg omgebouwd en ben je hartstikke welkom om je drie dagen lang (of minder) te laten inspireren. De spacekoeken liggen alweer klaar.

In drie avonden nemen we jullie mee naar de ‘Jeugdhulp van de toekomst’.

Werken in de jeugdhulp is dynamisch en divers. Meestal is het werk heel mooi. Maar soms ook zwaar. Hoe hou je werken in de jeugdhulp leuk voor jezelf én jouw cliënten? Ook krijgt op dit moment zo’n één op de tien kinderen een vorm van jeugdhulp. Wat staat ons als hulpverleners te doen om dit aantal terug te dringen? Wat is er belangrijk in de jeugdhulp van de toekomst? We hebben drie opkomende en belangrijke thema’s gekozen, waarmee je als hulpverlener het verschil maakt in de toekomst. Samen met een aantal super inspirerende mensen en sprekers gaan we samen leren én inspireren. Wat zijn dan de thema’s?

Maandag 26 februari: De nieuwe GGZ

Een verandering maken in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Hoe doe je dat concreet? En, welke kansen biedt het? De spreker neemt je deze avond mee in een nieuwe taal. Niet meer denken en praten in termen van ziektes en stoornissen. Oftewel: loskomen van de DSM-V. Daarnaast wordt er gesproken over intergenerationeel werken. Hij neemt fragmenten mee van interviews met jongeren, brussen, ouders, opa’s en oma’s.  

Dinsdag 27 februari: 18 en dan? Hoe is het om op te groeien in de jeugdzorg en om volwassen te worden?

Deze enthousiaste  jonge spreker vertelt ons zijn verhaal; hoe het is om op te groeien in de jeugdhulp. Maar ook hoe we samen leren over de grenzen van onze eigen organisaties heen? Van ‘iets voor elkaar doen’ naar ‘het samen doen’. Wat kun jij morgen al anders voor de kinderen, jongeren en/of hun ouders doen terwijl de zorg zelf nu nog niet anders is georganiseerd, maar in verandering is?  

Woensdag 28 februari: Artificial intelligence

Deze spreker is een sociaal ondernemer die professionals voorbereidt op de banen van de toekomst. Haar missie in een notendop: zorgen dat alle professionals de juiste digitale kennis en vaardigheden hebben, zodat niemand straks buiten de boot valt. Zij gaat ons meenemen in de wereld van AI (artificial intelligence) en GTP (generative pre-trained transformer), en hoe dat ons werk in de toekomst zal veranderen.  

Praktische informatie

We hebben ons kantoor in Groningen helemaal omgetoverd tot futuristische campus. Je bent daar iedere avond welkom vanaf 19:00  uur. We starten om 19.30 uur. De avond duurt tot 21.00 en wij voorzien je iedere avond van een lekkere bak koffie of thee.

Tickets

Voor onze begeleiders en studenten is dit evenement gratis. Werk je niet bij ons? Dan vragen we een kleine bijdrage van €30 euro voor het hele programma. Wil je een losse avond bijwonen? De kosten hiervan zijn €12,50 per avond. Koop hier je tickets.

Bekijk de aftermovie van de Team050 University 2022

Sfeer proeven? Check dan vooral onze aftermovie van 2022.