(Groeps)trainingen

Ons trainingsaanbod is divers en wordt afgestemd op de leeftijd, problematiek en hulpvraag van de jeugdige. Onderstaand vind je al onze (groeps)trainingen, die afgestemd worden op de leeftijd, problematiek en hulpvraag van de jeugdige.

Wil jij iemand aanmelden voor de training? Bel met ons en vraag naar de mogelijkheden!

Groepsaanbod voor alle jeugdigen
Achttien, en dan?

Groepstraining voor jongeren die binnenkort achttien worden. Wat moet je allemaal regelen als je straks achttien bent? Wij gaan de belangrijkste zaken bij langs, zoals het toekomstplan, geldzaken, solliciteren, stemmen, op kamers gaan en meer. Tijdens de training ga je hier direct mee oefenen. De training vindt plaats op het kantoor van Team050 in groepjes van twee tot zes jongeren. Je begeleider mag mee als je dat prettig vindt.

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal drie) gaan we van start met een nieuwe ronde. We houden je hierover goed op de hoogte. De training vindt plaats op donderdagavonden van 18.30 uur tot 20.00 uur. Het gaat om vijf momenten van anderhalf uur per keer. Het programma is als volgt:

 • Bijeenkomst 1: checklist en toekomstplan
 • Bijeenkomst 2 : geldzaken
 • Bijeenkomst 3: cv en solliciteren
 • Bijeenkomst 4: stemmen en donorschap
 • Bijeenkomst 5: op kamers gaan (optionele bijeenkomst)
Ik kies!

Ik kies! is individuele, doelgerichte begeleiding voor jongeren die moeite hebben met het kiezen van een opleiding en/of werk.

Tijdens de begeleiding worden de kwaliteiten, valkuilen en wensen van de jongere onderzocht en wordt de jongere begeleid in het maken van een passende keuze voor zijn of haar toekomst.

Deze begeleiding van een gedragswetenschapper omvat vier tot acht momenten en kan plaats vinden op het kantoor van Team050 of bij de jongere thuis. De huidige begeleider van de jongere kan indien gewenst gedeeltelijk aansluiten. Een snelle start binnen twee weken is mogelijk.

Club050

Team050 biedt ondersteuning die gericht is op het stimuleren van de ontwikkeling van jeugdigen in groepsverband. We organiseren periodiek diverse activiteiten die aansluiten bij de behoefte van kinderen en jongeren. Alle kinderen en jeugdigen kunnen hiervoor bij ons terecht. Voorbeelden van activiteiten zijn bootcampen, creatieve activiteiten, bezoek aan het stripmuseum, een kookworkshop en een spelletjesmiddag.

Het aanbod van de activiteiten is divers en wordt afgestemd op de leeftijd, problematiek en hulpvraag van de jeugdige. De activiteiten zijn laagdrempelig en vinden plaats in een toegankelijke setting, waarin het mogelijk is voor de cliënt om zich indien nodig samen met hun eigen begeleider terug te trekken.


Groepsaanbod voor jeugdigen uit Gemeente Groningen

Voor jeugdigen tot achttien jaar in Gemeente Groningen is het mogelijk om onderstaande trainingen te volgen bij Team050. Woon je niet in deze gemeente, maar ben je wel geïnteresseerd in één van onderstaande trainingen? Neem dan contact met ons op! We denken graag met je mee om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Wil jij iemand aanmelden voor een training? Bel met ons en vraag naar de mogelijkheden!

Rots en Water training

Rots & Water is een psychofysieke methodiek. Psychofysiek werken betekent dat spelenderwijs via een actieve en fysieke invalshoek sociale- en communicatie vaardigheden worden aangeleerd. Bij de training leren de kinderen om in contact met anderen sterk te zijn als een Rots en flexibel te zijn als Water, om zo op een gepaste manier voor jezelf op te komen. Kinderen leren hun eigen krachten en grenzen kennen, leren aangeven wat ze wel en niet willen en hoe ze dit kunnen verdedigen. Deze training geeft een boost aan het zelfvertrouwen.

Rots en Water training is voor jeugdigen die:

 • voor zichzelf op willen leren komen;
 • moeilijk nieuwe contacten kunnen leggen;
 • gepest worden of zelf pesten;
 • meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken;
 • zich niet goed kunnen concentreren;
 • .. eigenlijk is het voor iedereen nuttig!
Plan ‘m raak!

Groepstraining voor jongeren (twaalf tot achttien jaar oud), gericht op het leren plannen en structureren van het schoolwerk. We bieden verschillende tools aan die kunnen helpen om meer georganiseerd te leren werken. Met je begeleider kun je dit daarna in de praktijk oefenen. De training vindt plaats op het kantoor van Team050 in groepjes van twee tot zes. Voor en na de training komt één van de trainers bij je thuis langs om kennis te maken en te evalueren. Tussendoor vindt er een ouderavond plaats voor de ouders van de deelnemers.

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal drie) gaan we van start met een nieuwe ronde. We houden je hierover goed op de hoogte. De dag en tijd wordt in overleg met de groep vastgesteld. Het gaat om vijf momenten van anderhalf uur per keer. De volgende onderwerpen komen aan bod

 • Bijeenkomst 1: doelen opstellen
 • Bijeenkomst 2 : agendagebruik
 • Bijeenkomst 3: planning maken
 • Bijeenkomst 4: planning uitvoeren (deel 1)
 • Bijeenkomst 5: planning uitvoeren (deel2)
 • Bijeenkomst 6: leerstrategieën
Faalangst de baas

De Faalangsttraining van Team050 is gebaseerd op veelgebruikte methode Bikkeltraining en wordt gegeven door twee gecertificeerde Bikkeltrainers. De training is voor basisschoolkinderen van acht tot en met twaalf jaar oud die meer dan gezonde spanning ervaren op school, tijdens het sporten of in de omgang met anderen. Heb je last van enorme buikpijn op de avond voor een toets of sportwedstrijd, kom je niet uit je woorden als je een spreekbeurt moet geven of ben je vreselijk zenuwachtig wanneer je een ander kind aanspreekt? Tijdens ‘Faalangst de baas’ bij Team050 gaan we dit aanpakken! Spelenderwijs komen onderwerpen zoals stress, zelfvertrouwen en fouten maken aan bod. De kern van deze cursus zit hem in een andere manier van denken: Bikkeldenken. Maar ook leren ontspannen, relativeren en een goede voorbereiding houden faalangst op afstand. Na elke training krijg je oefeningen en tips mee waar je thuis en op school mee aan de slag kunt.

Lekker in je vel!

‘Lekker in je vel’ is een training mindfulness voor kinderen (ca. vijf tot twaalf jaar oud) die willen leren om het hoofd vol gedachten tot rust te brengen, beter te concentreren en meer zelfvertrouwen op te bouwen. Dit wordt spelenderwijs gedaan door laagdrempelige en praktische oefeningen, zoals ‘Stilzitten als een kikker’. De begeleider kan mee naar de training, ter ondersteuning van het kind. De training vindt plaats op het kantoor van Team050 in groepjes van drie tot acht kinderen. Mochten er veel aanmeldingen komen vanuit een bepaalde wijk, kunnen we kijken of we het lokaal kunnen organiseren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

– het trainen van de aandachtspier;
– uit je hoofd, in je lijf;
– ademhalingsoefeningen;
– omgaan met lastige gevoelens;
– omgaan met piekergedachten;
– aardig en geduldig zijn;
– vertrouwen en los kunnen laten.

Blokje om

Wandelen is gezond! Deze groepstraining voor kinderen, jongeren én jongvolwassen (ca. tien tot 25 jaar oud) vindt in de buitenlucht plaats. Je mag je begeleider meenemen als je dat fijn vindt. Via wandelcoaching doen we verschillende oefeningen in de natuur, waarbij je je een stuk bewuster zal worden van al het moois dat de natuur te bieden heeft. De training zorgt voor ontspanning, activering en het opdoen van nieuwe inzichten. Daarnaast is wandelen een uitstekende manier om op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek gaan, waarbij een stilte niet ongemakkelijk is. Op deze manier worden de sociale vaardigheden bevorderd. De training vindt plaats in het Stadspark (Groningen).

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal drie) gaan we van start met een nieuwe ronde. We houden je hierover goed op de hoogte. Wij houden rekening met verschil in leeftijd en delen indien nodig de groep op. De training vindt wekelijks plaats op donderdagen van 16.30 tot 17.30 uur. In totaal gaat het om vier momenten van één uur.

Trots!

Trots! is een groepstraining gericht op het vergroten van het zelfbeeld, voor kinderen van ca. tien tot veertien jaar oud. Iedere bijeenkomst werkt het kind aan een persoonlijke poster, waarop onder andere talenten, hobby’s en mooie herinneringen komen te staan. Aan het einde van de training wordt de poster mee naar huis genomen. De begeleider kan mee naar de training, ter ondersteuning van het kind. De training vindt plaats op het kantoor van Team050 in groepjes van twee tot zes kinderen.

#Sportdan

Voor alle kinderen en jongeren die (meer) willen sporten! #Sportdan bestaat uit drie pijlers waarbij sport wordt gebruikt als middel.

Allereerst worden er live sportlessen gegeven. Er worden geregeld sportevenementen georganiseerd waar kinderen en jongeren aan mee kunnen doen. Deze worden vermeld op de evenementenkalender. Daarnaast kan een sportbegeleider gekoppeld worden aan een kind of jongere om samen of in een groep te gaan sporten. Mocht het passender zijn om sportlessen middels videobellen te volgen kan dit ook!

Ten tweede kan onze sportcoach een kind of jongeren ondersteunen bij het vinden van een passende sport. Hij zal samen met het kind en de begeleider onderzoek doen naar welke sporten er in de buurt worden aangeboden en waar het kind aan mee zou willen doen.

Tot slot kan onze sportcoach fungeren als sportintermediar. Dit houdt in dat er sportfonds aangevraagd kan worden bij de gemeente voor gezinnen die het niet breed hebben. Op deze manier kunnen alle kinderen meedoen aan sport!


Wil jij iemand aanmelden voor een training? Bel met ons en vraag naar de mogelijkheden!