Trainingen en meer

Soms kan een groep ook heel versterkend werken! Daarom bieden we naast individuele begeleiding ook trainingen en groepsactiviteiten aan.

Wil jij iemand aanmelden voor de training? Bel met ons en vraag naar de mogelijkheden!

Groepsaanbod voor alle jongeren
Ik kies!

Ook zo’n moeite met kiezen voor een juiste opleiding of een geschikte baan? Dan is Ik Kies! precies wat jij zoekt.

Tijdens de begeleiding worden de kwaliteiten, valkuilen en wensen van de jongere onderzocht en wordt de jongere begeleid in het maken van een passende keuze voor zijn of haar toekomst.

Deze begeleiding van een gedragswetenschapper omvat vier tot acht momenten en kan plaats vinden op het kantoor van Team050 of bij de jongere thuis. De huidige begeleider van de jongere kan indien gewenst gedeeltelijk aansluiten. Een snelle start binnen twee weken is mogelijk.

Club050

Team050 biedt ondersteuning die gericht is op het stimuleren van de ontwikkeling van jeugdigen in groepsverband. Dit noemen we Club050! We organiseren periodiek allerlei activiteiten die aansluiten bij de behoefte van kinderen en jongeren. Alle kinderen en jongeren kunnen hiervoor bij ons terecht. Voorbeelden van activiteiten zijn bootcampen, creatieve activiteiten, bezoek aan het stripmuseum, een kookworkshop en een spelletjesmiddag.

Het aanbod van de activiteiten is divers en wordt afgestemd op de leeftijd, problematiek en hulpvraag van de jeugdige. De activiteiten zijn laagdrempelig en vinden plaats in een toegankelijke setting, waarin het mogelijk is voor de cliënt om zich indien nodig samen met hun eigen begeleider terug te trekken.


Groepsaanbod voor jongeren uit Gemeente Groningen

Voor jongeren tot achttien jaar in Gemeente Groningen is het mogelijk om onderstaande trainingen te volgen bij Team050. Woon je niet in deze gemeente, maar ben je wel geïnteresseerd in één van onderstaande trainingen? Neem dan contact met ons op! We denken graag met je mee om te kijken wat er voor jou mogelijk is!

Wil jij iemand aanmelden voor een training? Bel met ons en vraag naar de mogelijkheden!

Rots en Water training

Rots & Water is een psychofysieke methodiek. Psychofysiek werken betekent dat spelenderwijs via een actieve en fysieke invalshoek sociale- en communicatie vaardigheden worden aangeleerd. Bij de training leren de kinderen om in contact met anderen sterk te zijn als een Rots en flexibel te zijn als Water, om zo op een gepaste manier voor jezelf op te komen. Kinderen leren hun eigen krachten en grenzen kennen, leren aangeven wat ze wel en niet willen en hoe ze dit kunnen verdedigen. Deze training geeft een boost aan het zelfvertrouwen.

Rots en Water training is voor jeugdigen die:

 • voor zichzelf op willen leren komen;
 • moeilijk nieuwe contacten kunnen leggen;
 • gepest worden of zelf pesten;
 • meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken;
 • zich niet goed kunnen concentreren;
 • .. eigenlijk is het voor iedereen nuttig!
Plan ‘m raak!

Plan ‘m raak bestaat uit losse workshops  voor jongeren (twaalf tot achttien jaar oud), gericht op het leren plannen en structureren van het schoolwerk. We bieden verschillende tools aan die kunnen helpen om meer georganiseerd te leren werken. Met je begeleider kun je dit daarna in de praktijk oefenen. De workshop vindt plaats op het kantoor van Team050 in groepjes van twee tot zes deelnemers.

 • Plannen en agendagebruik

Hoe maak je een realistische planning voor school? Hoe houd je je agenda met huiswerk netjes bij? Hoe deel je grotere taken zoals verslagen op in kleinere taken?

 • Motivatie en concentratie

Hoe kun je je beter leren concentreren tijdens het leren? Hoe kun je jezelf motiveren om je aan je planning voor school te houden? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens het huiswerk maken niet continu afgeleid raakt door je telefoon?

 • Leren leren

Een samenvatting maken: zin of onzin? Hoe leer je effectief? Hoe kun je leren zo leuk mogelijk maken?

Lekker in je vel!

‘Lekker in je vel’ is een training mindfulness voor kinderen (ca. vijf tot twaalf jaar oud) die willen leren om het hoofd vol gedachten tot rust te brengen, beter te concentreren en meer zelfvertrouwen op te bouwen. Dit wordt spelenderwijs gedaan door laagdrempelige en praktische oefeningen, zoals ‘Stilzitten als een kikker’. De begeleider kan mee naar de training, ter ondersteuning van het kind. De training vindt plaats op het kantoor van Team050 in groepjes van drie tot acht kinderen. Mochten er veel aanmeldingen komen vanuit een bepaalde wijk, kunnen we kijken of we het lokaal kunnen organiseren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 •  het trainen van de aandachtspier;
 • uit je hoofd, in je lijf;
 • ademhalingsoefeningen;
 • omgaan met lastige gevoelens;
 • omgaan met piekergedachten;
 • aardig en geduldig zijn;
 • vertrouwen en los kunnen laten.
Trots!

Trots! is een groepstraining gericht op het vergroten van het zelfbeeld en het verminderen van negatieve en faalangstige gedachtes, voor kinderen van ca. tien tot veertien jaar oud. Iedere bijeenkomst werkt het kind aan een persoonlijke poster, waarop onder andere talenten, hobby’s en mooie herinneringen komen te staan. Ook worden lastige situaties besproken aan de hand van een G-schema en worden negatieve gedachtes uitgedaagd door op zoek te gaan naar helpende gedachtes. Aan het einde van de training wordt de poster mee naar huis genomen. De training vindt plaats op het kantoor van Team050 in groepjes van twee tot zes kinderen.


Wil jij iemand aanmelden voor een training? Bel met ons en vraag naar de mogelijkheden!