Ik ben begeleider

Begeleider Jeltje aan het woord

“Hoi! Jeltje hier. Al weer bijna anderhalf jaar aan het werk bij Team050! Ik heb net mijn studie Pedagogische Wetenschappen afgerond en sta aan het begin van mijn tussenjaar. Eentje die ik invul met voornamelijk het begeleiden van kinderen bij Team050. Ik heb nog geen enkel idee wat ik in de toekomst wil doen. Door me breed te oriënteren en ver uiteen liggende casussen op te pakken (jong/oud, van het Syndroom van Down tot aan hoogbegaafdheid, jongens en meiden) hoop ik erachter te komen welke richting ik nou eigenlijk het meest interessant vind.

Team050 is de perfecte combinatie tussen kinderen/gezinnen helpen, de kans krijgen om ervaring op te doen in het toekomstige werkveld en je op die manier breed te oriënteren. Daarnaast is het werken bij Team050 flexibel, waardoor het voor mij als fulltime student mogelijk was om naast het studeren (inclusief het schrijven van een scriptie en lopen van stage) en natuurlijk alles wat daarbij komt kijken aan verenigingen, stapavonden en vrienden, ook te blijven werken. En dat is zo waardevol, omdat je natuurlijk in de praktijk pas echt ziet wat je op je studie in theorie leert.

In het begin is het spannend, ik was tweedejaarsstudent en vroeg me af of ik al wel bekwaam genoeg was om kinderen te begeleiden. Maar juist het gewoon aan de slag gaan helpt bij je eigen ontwikkeling en de begeleiding die je hierbij krijgt vanuit je gezinscoördinator is zo fijn! Los van dat je altijd bij je coördinator terecht kan om over bepaalde situaties of vraagstukken te sparren, wordt er echt aan je gedacht. De ontwikkeling van jou als begeleider is net zo belangrijk als de ontwikkeling van je cliënt! En dat merk je in alles.

Ik ben dankbaar voor de banden, ervaringen, inzichten en kansen die ik via Team050 heb verkregen en die ongeacht van pas zullen komen in de toekomst!”     


Begeleider Alfred aan het woord

“Ik ben Alfred en werk nu een jaar bij Team050. Mijn grootste passie is muziek en besteed daar ook veel tijd aan. Ik ben erg actief in een kerk en hou verder van lezen, series kijken en af te spreken met mijn vrienden. Binnen Team050 begeleid ik vier jongens op verschillende locaties. Ik werk met hun aan zelfredzaamheid, sociale vaardigheden, trainen van motoriek en structuur aanbrengen. Drie jongens begeleid ik op school en één in de thuissituatie. 

Werken bij Team050 is super. Het meest bijzondere is hoe je een band ontwikkelt met de persoon die je begeleidt. Ik leer tijdens het begeleiden zoeken naar creatieve oplossingen, hoe je gesprekken moet voeren, duidelijkheid creëren en hoe je moet aansluiten bij je cliënt. Het is te gek om te zien hoe erg een persoon je kan vertrouwen en hoe je iets voor iemand kan betekenen. Ik probeer tijdens het werk overal bij betrokken te zijn. Dit doe ik dan door te gaan naar vergaderingen, overleggen met therapeuten en collega’s en interesse te tonen in wat de persoon die ik begeleid leuk vindt. Vanuit Team050 kan ik altijd terecht bij mijn gezinscoördinator voor vragen en kan ik altijd langs komen voor een gesprek. Ook krijg ik veel feedback van hun in hoe ik met situaties kan omgaan. Team050 is een betrokken, open en vriendelijke organisatie die een ideale werkplek biedt om werkervaring op te doen!”

 

Lijkt het je leuk om als begeleider aan de slag te gaan bij Team050? Vul dan hier vrijblijvend het aanmeldformulier in, zodat we jouw mogelijkheden kunnen ontdekken!