Coronavirus

Actuele maatregelen

Op 2 februari heeft de premier bekend gemaakt dat de lockdown wordt verlengd, tot in ieder geval 23 februari. De basisscholen gaan weer open en de avondklok blijft voorlopig nog van kracht.

Over het opstarten van de begeleiding op basisscholen hebben ouders en begeleiders een mail ontvangen.

De avondklok heeft geen invloed op de begeleidingstijden vanuit Team050, vanwege de uitzondering die gemaakt wordt voor onze werkzaamheden. Wij hebben voor begeleiders een werkgeversverklaring opgesteld waarmee ze kunnen aantonen dat ze begeleider zijn bij Team050. Heb je vragen, zorgen of tips? Trek bij ons aan de bel!

Wij doen ons uiterste best de begeleiding live te laten doorgaan, juist in deze tijd willen we er zijn voor de gezinnen. We hanteren hierbij als uitganspunt de richtlijnen van het RIVM, Rijksoverheid en het NJI. Ben je een middelbare school school of gemeente en kunnen we meedenken met de noodopvang in jullie regio? Laat het ons weten. 

Ook het aanmelden van nieuwe cliënten en het opstarten van zorg gaat gewoon door.

Op dit deel van onze website houden we jullie op de hoogte van actuele ontwikkelingen en delen we activiteitentips.

Onze maatregelen

  • Klachten: de begeleiding gaat niet door wanneer de jeugdige klachten heeft. Voor kinderen onder de dertien jaar geldt dat de begeleiding wel door kan gaan wanneer het kind alleen verkoudheidsklachten heeft. Bij klachten volgen we steeds het actuele protocol.
  • Afstand: tijdens de begeleiding houden we anderhalve meter afstand. We accepteren hierbij het ontbreken van deze afstand bij kinderen jonger dan dertien jaar. Bij jongeren tussen dertien en achttien jaar proberen we de fysieke nabijheid te beperken.
  • Beperken contact: tijdens de begeleidingsmomenten maken we steeds een afweging welke personen aanwezig moeten zijn in de ruimte en we proberen hierbij het aantal volwassenen te beperken.
  • Testen: onze begeleiders volgen de richtlijnen van het RIVM en laten zich zo snel mogelijk testen bij klachten.
  • Digitaal contact: indien via beeld begeleid wordt, doen we dit zo veel mogelijk via Mobilea. Dit is een veilige en AVG goedgekeurde manier om via beeld contact te hebben.
  • Richtlijnen: we volgen de algemene richtlijnen van het RIVM en het NJi.
Vragen

Mocht je vragen en/of onduidelijkheden hebben, kun je gerust contact met ons opnemen! Wij zijn dagelijks bereikbaar op 050-3110019 of via info@team050.nl.

Tips

In het menu (rechts van deze pagina en op de mobiele versie hieronder) vind je allerlei tips voor de begeleiding en voor een quarantaine.

 

‘Ik heb door online Spangas te kijken met mijn begeleider mijn sociale vaardigheden geoefend, door de situaties uit de serie na te bespreken.’
– 14 jaar