Corona virus

Actuele maatregelen

We zijn inmiddels alweer flink wat maanden op weg. Alle scholen zijn inmiddels weer begonnen na de zomervakantie. Ondanks de versoepelde maatregelen, is het belangrijk alert met elkaar te blijven. Hiermee sluiten we aan bij de richtlijnen van het RIVM en het NJi (Nederlands Jeugdinstituut). Onderstaand vind je onze actuele maatregelen. Deze maatregelen zijn naar onze cliënten, ouders en verzorgers en werknemers gecommuniceerd.

Onze maatregelen

  1. De begeleiding wordt live geboden. Klik hier voor tips voor de live begeleiding op anderhalve meter afstand.
  2. Bij klachten, die horen bij het coronavirus, bij het gezin of de begeleider gaat de live begeleiding niet door. De begeleiding kan via een beeldverbinding voortgezet worden. Bij twijfel kan gebeld worden met de gezinscoördinator of de GGD.
  3. Tijdens de begeleiding wordt waar mogelijk 1,5 meter afstand gehouden. We accepteren het ontbreken van de 1,5 meter bij kinderen jonger dan twaalf jaar. Bij jongeren tussen dertien en achttien jaar proberen we de fysieke nabijheid zo veel mogelijk te beperken.
  4. Aan de start van de begeleiding en aan het einde worden de handen goed gewassen.
  5. Omdat het de meeste dagen mooi weer is, proberen we de begeleiding waar mogelijk buiten plaats te laten vinden tijdens bijvoorbeeld een wandeling.
  6. Begeleiders die gebruik maken van het OV maken gebruik van mondkapjes, maar het gebruik van de fiets en eigen vervoer heeft de voorkeur.
Mocht je vragen en/of onduidelijkheden hebben, kun je gerust contact met ons opnemen! Wij zijn dagelijks bereikbaar op 050-3110019 of via info@team050.nl

Klik hier voor tips voor de begeleiding van kinderen tot en met twaalf jaar.

Klik hier voor tips voor de begeleiding van kinderen vanaf twaalf jaar.

Klik hier voor uitleg over het Coronavirus in gemakkelijke taal.

Klik hier voor tips voor jongeren en jongvolwassenen die thuiszitten (lockdown of quarantaine).

Klik hier voor tips voor ouders/verzorgers die thuiszitten (lockdown of quarantaine).

‘Ik heb door online Spangas te kijken met mijn begeleider mijn sociale vaardigheden geoefend, door de situaties uit de serie na te bespreken.’
– 14 jaar