Coronavirus

Actuele maatregelen

Het coronavirus blijft voorlopig nog onder ons. Wij doen ons uiterste best de begeleiding live te laten doorgaan, juist in deze tijd willen we er zijn voor de gezinnen. We hanteren hierbij als uitganspunt de richtlijnen van het RIVM, Rijksoverheid en het NJI. Na iedere persconferentie passen wij – indien nodig – de werkwijzen aan.

Ben je een middelbare school school of gemeente en kunnen we meedenken met noodopvang of bijscholing van leerlingen in jullie regio? Laat het ons weten. 

Ook het aanmelden van nieuwe cliënten en het opstarten van zorg gaat gewoon door.

Op dit deel van onze website houden we jullie op de hoogte van actuele ontwikkelingen en delen we activiteitentips.

Onze maatregelen

  • Klachten: de begeleiding gaat niet door wanneer de jeugdige klachten heeft. Voor kinderen onder de dertien jaar geldt dat de begeleiding wel door kan gaan wanneer het kind alleen verkoudheidsklachten heeft. Bij klachten volgen we steeds het actuele protocol.
  • Afstand: tijdens de begeleiding houden we anderhalve meter afstand. We accepteren hierbij het ontbreken van deze afstand bij kinderen jonger dan dertien jaar. Bij jongeren tussen dertien en achttien jaar proberen we de fysieke nabijheid te beperken.
  • Beperken contact: tijdens de begeleidingsmomenten maken we steeds een afweging welke personen aanwezig moeten zijn in de ruimte en we proberen hierbij het aantal volwassenen te beperken.
  • Testen: onze begeleiders volgen de richtlijnen van het RIVM en laten zich zo snel mogelijk testen bij klachten.
  • Richtlijnen: we volgen de algemene richtlijnen van het RIVM en het NJi.
Vragen

Mocht je vragen en/of onduidelijkheden hebben, kun je gerust contact met ons opnemen! Wij zijn dagelijks bereikbaar op 050-3110019 of via info@team050.nl.

Tips

In het menu (rechts van deze pagina en op de mobiele versie hieronder) vind je allerlei tips voor de begeleiding en voor een quarantaine.

 

‘Ik woon in Rotterdam, maar jullie tips rondom het virus hebben mij en mijn studenten enorm geholpen.’
– mentor voortgezet onderwijs