Coronavirus

Actuele maatregelen

Het coronavirus zal voorlopig ons leven en werk nog beïnvloeden. Gelukkig is het uitgangspunt van het overheidsbeleid dat het dagelijks leven, de zorg en de contacten van kinderen en jongeren zo normaal mogelijk moeten doorgaan. We doen ons uiterste best om de begeleiding zo normaal mogelijk te laten doorgaan en sluiten hierbij aan bij de richtlijnen van het RIVM en het NJi (Nederlands Jeugdinstituut). Onderstaand vind je onze actuele maatregelen. Deze maatregelen zijn naar onze cliënten, ouders en verzorgers en werknemers gecommuniceerd.

Onze maatregelen

  • Klachten: de begeleiding gaat niet door wanneer de jeugdige klachten heeft. Voor kinderen onder de dertien jaar geldt dat de begeleiding wel door kan gaan wanneer het kind alleen verkoudheidsklachten heeft. Bij klachten volgen we steeds het actuele protocol.
  • Afstand: tijdens de begeleiding houden we anderhalve meter afstand. We accepteren hierbij het ontbreken van deze afstand bij kinderen jonger dan dertien jaar. Bij jongeren tussen dertien en achttien jaar proberen we de fysieke nabijheid te beperken.
  • Beperken contact: tijdens de begeleidingsmomenten maken we steeds een afweging welke personen aanwezig moeten zijn in de ruimte en we proberen hierbij het aantal volwassenen te beperken.
  • Testen: onze begeleiders volgen de richtlijnen van het RIVM en laten zich zo snel mogelijk testen bij klachten.
  • Digitaal contact: indien via beeld begeleid wordt, doen we dit zo veel mogelijk via Mobilea. Dit is een veilige en AVG goedgekeurde manier om via beeld contact te hebben.
  • Richtlijnen: we volgen de algemene richtlijnen van het RIVM en het NJi.
Vragen

Mocht je vragen en/of onduidelijkheden hebben, kun je gerust contact met ons opnemen! Wij zijn dagelijks bereikbaar op 050-3110019 of via info@team050.nl.

Tips

In het menu (rechts van deze pagina en op de mobiele versie hieronder) vind je allerlei tips voor de begeleiding en voor een quarantaine.

 

‘Ik heb door online Spangas te kijken met mijn begeleider mijn sociale vaardigheden geoefend, door de situaties uit de serie na te bespreken.’
– 14 jaar