Tips voor een gezellig Pasen thuis

1 april 2021

Het paasweekend staat voor de deur! Ook dit jaar zullen we de Paasdagen thuis vieren. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen om thuis te doen! Wij helpen jullie een handje op weg met deze 10 tips:

  1. Bak allerlei lekkers voor het paasontbijt. Denk aan een lekker paasbrood, een heerlijke cake of muffins.
  2. Om het paasontbijt extra feestelijk te maken beschilder je eitjes in de mooiste kleuren. Ook nog hartstikke lekker.
  3. Tijdens het paasontbijt kun je videobellen met familieleden, waardoor ze er toch een beetje bij zijn. Je kunt ze verrassen door van te voren een ontbijtje langs te brengen.
  4. Doe een eierenloop! Je neemt een lepel in je mond waar je het ei op legt en probeert zo snel mogelijk een parcours af te leggen.
  5. Een klassieker blijft natuurlijk eieren zoeken. Wie zal de meeste eieren vinden? Eventueel kun je een mooi paasmandje knutselen om ze in te verzamelen.
  6. De echte speurneuzen kunnen van het eieren zoeken een puzzeltocht maken. Schrijf bijvoorbeeld een letter op elk ei waarmee je samen een woord vormt.
  7. Knutsel een mooie haardband met paasoren, superleuk om tijdens het paasontbijt te dragen!
  8. Met strijkkralen kun je de mooiste creaties maken. Maak bijvoorbeeld een fleurig paasei, lief konijntje of mooie bloem. Je kunt ze als versiering neerzetten of gebruiken als onderzetter.
  9. Nog niet uit geknutseld? Maak dan kaartjes voor je vrienden, familieleden of buren en stuur deze naar ze op.
  10. Je kunt de paasgroet natuurlijk ook in de vorm van een filmpje opnemen. Zet je haarband op, zet je versieringen op de achtergrond en verzin bijvoorbeeld een TikTok dansje. Vrolijk Pasen!