TIPS voor de herfstvakantie

7 oktober 2020

Buiten vallen de bladeren van de bomen en wordt het steeds regenachtiger. Dit kan maar één ding betekenen: het is herfst! En met de herfst is het ook tijd voor de herfstvakantie! We delen hierbij een aantal tips om je deze dagen door te komen.

  • Ga lekker naar buiten! In dit seizoen is er van alles te zien in de natuur. Vooral in een bos of park kun je lekker wandelen en klimmen. Natuurmonumenten organiseert regelmatig leuke wandelingen of speurtochten door het hele land. Je kunt alle activiteiten op hun site bekijken. Vergeet niet om tijdens je tocht eikels, kastanjes en bladeren verzamelen. Ook kun je een spiegeltje meenemen om de sporen van alle paddenstoelen te onderzoeken.
  • Met deze verzameling eikels, kastanjes, beukennootjes of bonte bladeren kun je de leukste knutselwerken maken. We kennen de poppetjes en spinnen van kastanjes vast allemaal, maar wat dacht je van deze leuke dieren? Op deze site vind je nog veel meer inspiratie om creatief aan de slag te gaan!
  • Blijf je liever binnen? Ook daar is genoeg te doen! Organiseer bijvoorbeeld een spelletjesmiddag met jouw familie.
  • Op de gure herfstavonden is er niets fijner dan een filmpje te kijken op de bank. Je kunt een heuse thuisbioscoop maken. Vergeet de popcorn niet! Filmtips vind je hier.
  • Bij oktober denk je aan pompoenen! Lekker om te eten, maar ook leuk om uit te hollen. Wie maakt het engste gezicht?
  • Nog niet uitgekliederd? Dan is het leuk om je eigen waxinelichtjeshouders te maken. Neem een glazen potje en beschilder deze met je favoriete kleuren. Waxinelichtje erin en, voilà! Klaar is kees!
  • Nu het kouder wordt, zijn veel vogels op zoek naar voer. Verwen de vogels in je tuin door zelf vetbollen te maken of een pindaketting te rijgen. Instructies vind je hier.
  • Wil je dat echte vakantiegevoel nog ervaren? Ga dan kamperen in je eigen huis of tuin. Haal de slaapzakken van zolder en bouw zet de tent op, net echt! Met een kampvuurtje en marshmallows maak je het helemaal af. Is het buiten te koud? Maak dan een logeerpartij in de woonkamer!