TIPS: back to school!

14 augustus 2020

Maandag beginnen de scholen weer. Met deze tips zorg je ook dit jaar voor een succesvolle aftrap van het nieuwe schooljaar!

  • Het kan natuurlijk even wennen zijn dat kinderen weer de deur uit moeten en zich klaar moeten maken voor school. Bespreek daarom van tevoren dat de scholen weer beginnen om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Een aftelkalender kan hierbij helpend zijn. Zo maak je het voor jezelf en voor de kinderen visueel!
  • Het kan soms lastig zijn om weer terug te komen in regelmaat en routine. Zorg er daarom voor dat je een paar dagen eerder al begint met vroeger opstaan en naar bed gaan.
  • Op een schooldag heb je soms bepaalde spullen nodig om les te kunnen volgen en je huiswerk bij te houden. Zorg ervoor dat alle benodigde spullen (zoals agenda’s, potloden of rekenmachines) zijn aangeschaft voordat de school begint. Zo ga je goed voorbereid met een complete tas naar school.
  • Voor middelbare scholieren zijn de lesroosters misschien al bekend! Bekijk alvast je lesrooster zodat je zoveel mogelijk weet hoe je week eruit ziet en waar je de komende tijd aan toe bent.
  • Na een langere periode van thuis zijn kan het handig zijn om het geheugen even op te frissen door de route van thuis naar school af te leggen. Al helemaal handig wanneer je kind zelfstandig (bijvoorbeeld op de fiets) naar school gaat.
  • De eerste schooldag is elk jaar een mijlpaal! Vereeuwig het moment met een leuke foto en trap de dag af met een glimlach.