Terugblik: Hang-Out!

24 februari 2023

De zorg draait om de jeugdigen. Daarom krijgen alle jeugdigen bij Team050 een stem. Voor onze jongeren organiseerden we daarom een Hang-Out. Onze vorm van medezeggenschap.

Wat is de Hang-Out?

Een chillmiddag, waar ze alleen of met een maatje naar toe kwamen. Bij een chillmiddag hoort natuurlijk een chillpak. Dus kwamen ze in hun onecie of pyjama. Ze konden deze middag allerlei activiteiten doen. Zoals een Escaperoom, tafeltennissen of een spelletje spelen. Ook was een silent disco en een photobooth.

Waar hadden ze een stem in?

Tijdens deze activiteiten haalden we feedback bij de jongeren op. Bij het peperkoekenmannetje haalden we op welke eigenschappen ze belangrijk vinden in een begeleider. En tijdens de escaperoom konden ze ideeën voor Club050 opschrijven. Als ze sierraden maakten, kwamen we erachter welke belangrijke personen de jongere om zich heen had. Het sierraad was een cadeau aan deze belangrijke persoon.

Wat doen we met de informatie?

Met deze informatie verbeteren we ons aanbod voor de jongeren. En we komen erachter wat er speelt in hun leefwereld, zodat we nog dichter bij onze jongeren staan.