Lekker in je vel!

‘Lekker in je vel’ is een training mindfulness voor kinderen (ca. vijf tot twaalf jaar oud) die willen leren om het hoofd vol gedachten tot rust te brengen, beter te concentreren en meer zelfvertrouwen op te bouwen. Dit wordt spelenderwijs gedaan door laagdrempelige en praktische oefeningen, zoals ‘Stilzitten als een kikker’. De begeleider kan mee naar de training, ter ondersteuning van het kind. De training vindt plaats op het kantoor van Team050 (Lubeckweg 2, Groningen) in groepjes van drie tot acht kinderen. Mochten er veel aanmeldingen komen vanuit een bepaalde wijk, kunnen we kijken of we het lokaal kunnen organiseren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

– het trainen van de aandachtspier;
– uit je hoofd, in je lijf;
– ademhalingsoefeningen;
– omgaan met lastige gevoelens;
– omgaan met piekergedachten;
– aardig en geduldig zijn;
– vertrouwen en los kunnen laten.

Actuele trainingsdata

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal drie) is de start van de eerste bijeenkomst op vrijdag 30 oktober van 15.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf dan zal iedere week op vrijdag van 15.00-16.00 uur getraind worden voor totaal zeven keren. De laatste bijeenkomst is dus op vrijdag 11 december.

Aanmelden

De aanmelding kan gedaan worden door te bellen naar 050-3110019 of door contact op te nemen met de betrokken gezinscoördinator. Heb je nog vragen? Laat het ons weten!