Ik ben begeleider

Begeleider Judith aan het woord

“Ik ben Judith en ik werk sinds twee jaar als begeleider bij Team050. Ik heb mijn bachelor pedagogische wetenschappen afgerond en ik ben momenteel bezig met de master Ethics of education. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te eten en te borrelen met mijn vriend en vrienden en vriendinnen. Daarnaast houd ik van sporten, lezen, series kijken en reizen. Bij Team050 begeleid ik een jongen van dertien jaar met ADHD en ODD. Samen trainen we zijn sociale vaardigheden en waar nodig help ik hem met zijn huiswerk. Hiernaast ben ik in het gezin om moeder te ontlasten. Dit doe ik door de andere kinderen in het gezin zoveel mogelijk te betrekken bij de activiteiten die we doen.

Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk en ik leer elke week weer nieuwe dingen. Je leert onder andere motiverende gesprekken te voeren, doelen te stellen met je cliënt en gezinscoördinator en samen te werken om deze doelen te bereiken. Ik heb in de loop van de tijd een goede band met alle gezinsleden opgebouwd en ik vind het fijn dat ik ze kan ondersteunen. Verder probeer ik zoveel mogelijk connecties te maken met het netwerk om het gezin heen. Ik ga bijvoorbeeld vaak mee als er iets wordt georganiseerd in de buurt en ik heb contact met de juf en met de consulent jeugd van het WIJ-team. Ik leer hier veel van dat ik kan toepassen in mijn studie.

Bovendien is Team050 zelf een hele open organisatie. Ik heb veel contact met mijn gezinscoördinator en je kan altijd even langskomen om bij te kletsen. Kortom, Team050 is de ideale plek om studie gerelateerde werkervaring op te doen.”


Begeleider Alfred aan het woord

“Ik ben Alfred en werk nu een jaar bij Team050. Mijn grootste passie is muziek en besteed daar ook veel tijd aan. Ik ben erg actief in een kerk en hou verder van lezen, series kijken en af te spreken met mijn vrienden. Binnen Team050 begeleid ik vier jongens op verschillende locaties. Ik werk met hun aan zelfredzaamheid, sociale vaardigheden, trainen van motoriek en structuur aanbrengen. Drie jongens begeleid ik op school en één in de thuissituatie. 

Werken bij Team050 is super. Het meest bijzondere is hoe je een band ontwikkelt met de persoon die je begeleidt. Ik leer tijdens het begeleiden zoeken naar creatieve oplossingen, hoe je gesprekken moet voeren, duidelijkheid creëren en hoe je moet aansluiten bij je cliënt. Het is te gek om te zien hoe erg een persoon je kan vertrouwen en hoe je iets voor iemand kan betekenen. Ik probeer tijdens het werk overal bij betrokken te zijn. Dit doe ik dan door te gaan naar vergaderingen, overleggen met therapeuten en collega’s en interesse te tonen in wat de persoon die ik begeleid leuk vindt. Vanuit Team050 kan ik altijd terecht bij mijn gezinscoördinator voor vragen en kan ik altijd langs komen voor een gesprek. Ook krijg ik veel feedback van hun in hoe ik met situaties kan omgaan. Team050 is een betrokken, open en vriendelijke organisatie die een ideale werkplek biedt om werkervaring op te doen!”

 

Lijkt het je leuk om als begeleider aan de slag te gaan bij Team050? Vul dan hier vrijblijvend het aanmeldformulier in, zodat we jouw mogelijkheden kunnen ontdekken!