Corona virus

Actuele maatregelen

Update 7 mei

We zijn inmiddels alweer flink wat weken op weg. Gisteren heeft de premier aangekondigd de maatregelen voorzichtig  te gaan versoepelen. De basisscholen starten op 11 mei en andere toekomstige versoepelingen zijn aangekondigd. Wij gaan onze maatregelen ook versoepelen, waarmee we aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM en het NJi (Nederlands Jeugdinstituut). Onderstaand vind je onze actuele maatregelen. Deze maatregelen zijn naar onze cliënten, ouders en verzorgers en werknemers gecommuniceerd.

Mocht je niet bij ons in zorg zijn en niet bij ons werkzaam zijn, maar toch een vraag hebben over de maatregelen, trek dan gerust bij ons aan de bel! Wij zijn dagelijks bereikbaar op 050-3110019 of via info@team050.nl

Onze maatregelen

  1. De begeleiding wordt live geboden. Klik hier voor tips voor de live begeleiding op anderhalve meter afstand.
  2. Bij klachten bij het gezin of de begeleider gaat de begeleiding niet door. De begeleiding kan via een beeldverbinding voortgezet worden. Klachten zijn verkoudheid of koorts. Bij twijfel kan gebeld worden met de gezinscoördinator of de GGD. Medewerkers hebben de mogelijkheid om getest te worden. Hiervoor hebben we een beleid.
  3. Tijdens de begeleiding wordt waar mogelijk 1,5 meter afstand gehouden. We accepteren het ontbreken van de 1,5 meter bij kinderen jonger dan twaalf jaar. Bij jongeren tussen dertien en achttien jaar proberen we de fysieke nabijheid zo veel mogelijk te beperken.
  4. Aan de start van de begeleiding en aan het einde worden de handen goed gewassen.
  5. Omdat het de meeste dagen mooi weer is, proberen we de begeleiding waar mogelijk buiten plaats te laten vinden tijdens bijvoorbeeld een wandeling.
  6. Begeleiders die gebruik maken van het OV maken gebruik van mondkapjes, maar het gebruik van de fiets en eigen vervoer heeft de voorkeur.
Klik hier voor tips voor ouder(s) en/of verzorger(s) voor de omgang met de nieuwe thuissituatie.
Klik hier voor tips voor jongeren en (jong)volwassenen voor de omgang met de nieuwe thuissituatie.
Klik hier voor uitleg over het Coronavirus in gemakkelijke taal.
Klik hier voor tips voor de begeleiding van kinderen tot en met twaalf jaar.
Klik hier voor tips voor de begeleiding van kinderen vanaf twaalf jaar.

‘Ik heb door online Spangas te kijken met mijn begeleider mijn sociale vaardigheden geoefend, door de situaties uit de serie na te bespreken.’
– 14 jaar